Results 1 to 8 of 8

Thread: SRS configuration on X52PRO

  1. #1
    76th vFS Pilot Tordillo's Avatar
    Argentina
       Argentina
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    58

    Awards Showcase

    Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    22 Posts

    SRS configuration on X52PRO

    Iím having some problems configuring my SRS. Maybe someone can help me, I have a Joystick X52 PRO and have all the keys occupied for the A-10C except for the mouse button on the throttle. I want to bind the radio selection to this button, but canít do it directly, I have to assign a key on SRS before and then assign this key to the joystick. Anyone know what keys I can use without creating problems on the plane controls? How can I assign a combination of keys on the SRS?

  2. #2
    I used to own an X52, and IIRC binding the mouse stuff was almost impossible without going through hoops.

    Keep in mind you'll need three PPTs when flying the A-10C (one per radio). How do you plan in handling that with a single key? Modifiers?

  3. #3
    76th vFS Pilot Tordillo's Avatar
    Argentina
       Argentina
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    58

    Awards Showcase

    Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    22 Posts
    Hi Gliptal, the mouse button of the X52 has 2 axis and you can create 2 bands for each axis, four bands total. Then I bind a key for each band and a radio for each key. That's my plan. But I'm not sure what key I can use for the SRS. On another forum I been told to use TAB, SHIFT, Caps lock for radios and Ctrl for PTT. I'll try tonight.

  4. #4
    I see. I wouldn't use possible modifiers keys (like SHIFT) though. Whatever works for you.

  5. #5
    76th vFS Pilot Tordillo's Avatar
    Argentina
       Argentina
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    58

    Awards Showcase

    Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    22 Posts
    Quote Originally Posted by Gliptal View Post
    I see. I wouldn't use possible modifiers keys (like SHIFT) though. Whatever works for you.
    Yes, it is what I thought but, they told that it works, so I’ll give a try. What other keys do think may work?

  6. #6

    Clippy


    76th vFS Pilot
    Kimi's Avatar
    Uruguay
       Uruguay
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    976

    Awards Showcase

    Thanks Thanks Given 
    1,038
    Thanks Thanks Received 
    699
    Thanked in
    378 Posts
    Quote Originally Posted by Tordillo View Post
    Iím having some problems configuring my SRS. Maybe someone can help me, I have a Joystick X52 PRO and have all the keys occupied for the A-10C except for the mouse button on the throttle. I want to bind the radio selection to this button, but canít do it directly, I have to assign a key on SRS before and then assign this key to the joystick. Anyone know what keys I can use without creating problems on the plane controls? How can I assign a combination of keys on the SRS?
    I'm using the throttle "nipple" as my radio switches too. I set up both vertical and horizontal axis' as bands: 0-15/15-85/85-100. The 15-85 does nothing, to prevent triggering the mic by acxident. So you have to really put some pressure to key the mics. I had to modify my dcs costrols profile so i could have three keys only to be used with SRS, with no modifiers.
    Last edited by Kimi; 13Feb18 at 15:48.
    Į\_(ツ)_/Į


    "Troubleshootate Aviate Navigate Communicate".- Luke Skywalker

  7. #7
    76th vFS Pilot Tordillo's Avatar
    Argentina
       Argentina
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    58

    Awards Showcase

    Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    22 Posts
    Hi Kimi, that is the same configuration I have, now I have the radios of the A-10C and they use a combination of keys (ctrl + , ctrl -, shift + and shift -) and I can’t use combinations for SRS. What keys do you use for SRS?

  8. #8

    Clippy


    76th vFS Pilot
    Kimi's Avatar
    Uruguay
       Uruguay
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    976

    Awards Showcase

    Thanks Thanks Given 
    1,038
    Thanks Thanks Received 
    699
    Thanked in
    378 Posts
    Quote Originally Posted by Tordillo View Post
    Hi Kimi, that is the same configuration I have, now I have the radios of the A-10C and they use a combination of keys (ctrl + , ctrl -, shift + and shift -) and I canít use combinations for SRS. What keys do you use for SRS?
    I use the two keys right of "P" (tilde and plus) and the key right of "—" (open brackets).
    Į\_(ツ)_/Į


    "Troubleshootate Aviate Navigate Communicate".- Luke Skywalker

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


Like our website?

You can help us by donating to cover our costs.

Many sincere thanks!


Search

Follow us

Twitter Twitter youtube iTunes Subscribe to our Podcast